Zin in zingen?

ZINGEN IS GEZOND

Als toehoorder kan zang aangenaam zijn voor je oren en wat doen met je gemoed. Maar als je zelf zingt is deze werking veel groter. Al na het zingen van enkele coupletten daalt het stresshormoon.  Als je nog wat langer door zingt, verhoog je de concentratie van afweerstoffen en versterk je je immuunsysteem.  Je wordt door zingen niet alleen evenwichtiger en vredelievender, maar ook nog gezonder en slimmer. Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken wijzen dit uit. *bron: tijdschrift GEO – das neue Bild der Erde 3, maart 2007

Heb je zin in zingen?

Op elke maandagmiddag van 13.30 uur tot 15.00 uur wordt er in “De Buitengaander”, Dorpstraat 9 in Westerhoven een zangmiddag georganiseerd.

Deze middag wordt verzorgd door Riet Heesterbeek-van der Zanden. Ze is bekend als dirigente van de zanggroep “Kloos” uit Westerhoven. Ze is 32 jaar zangpedagoog en al 36 jaar koordirigent en arrangeur.

Het doel van de zangmiddagen is Gewoon lekker samen zingen en leren je stem beter te gebruiken. We beginnen met zangtechniek en gaan daarna lekker zingen. Het niveau is aangepast aan de mensen die meedoen. Laagdrempelig. Er zitten mensen bij die altijd dachten dat ze niet konden zingen, maar dat toch graag doen en er zitten mensen bij die al wat koorervaring hebben en goed een 2e of 3e stem kunnen zingen. Het is niet de bedoeling dat we gaan optreden met de groep. We zingen van 2- tot 4 stemmig. Iedereen kan instromen en weer uitstromen. De kosten van deze zangmiddagen zijn: € 30,00 voor 5 keer.

Tijdens de schoolvakanties is er geen cursus.

Aanmelding bij Riet Heesterbeek-van der Zanden. Emailadres: missbudgie@gmail.com

Telefoonnummer 06-17743353.